fbpx
wanita blogger pelancong Asia yang ceria menggunakan arah telefon pintar mencari peta lokasi semasa mengembara jalan di pusat bandar min skala

Alat bantu pendengaran belakang telinga (BTE).

Alat pendengaran ini adalah jenis alat bantu pendengaran yang popular.

Selama bertahun-tahun, mereka menjadi lebih kecil dan kurang ketara, menjadikannya pilihan yang agak bijak untuk pemakai.

Jenis alat bantu pendengaran BTE

Wanita berambut perang dengan alat bantuan pendengaran BTE

Tradisional di belakang telinga

Alat bantu pendengaran BTE tradisional didatangkan dengan sarung plastik kompak yang dipakai di belakang telinga serta cuping telinga yang dipakai di dalam saluran telinga.

Bagaimana ia berfungsi:
Alat telinga disambungkan ke selongsong melalui tiub nipis yang melaluinya bunyi dihantar. Untuk memastikan anda mendapat pengalaman mendengar yang terbaik, alat dengar boleh disesuaikan agar sesuai dengan saiz saluran telinga anda.

Alat bantuan pendengaran jenis ini juga dilengkapi dengan penguat dan butang kawalan yang lebih besar supaya pemakai boleh melaraskan atur cara dan kelantangan dengan mudah.

BTE tradisional lwn RITE
Berbanding dengan rakan sejawat RITE mereka, alat bantu pendengaran BTE tradisional cenderung kurang terdedah kepada kelembapan dan pengumpulan tahi telinga.

Wanita dengan alat bantuan pendengaran RITE

Penerima-di-telinga

Alat pendengaran penerima-dalam-telinga (RITE) juga biasanya dikenali sebagai alat pendengaran miniRITE atau penerima-dalam-saluran (RIC).

Bagaimana ia berfungsi:
Pembesar suara alat pendengaran RITE terletak di dalam saluran telinga anda dan bukannya di dalam badan alat bantuan pendengaran. Pembesar suara kemudiannya disambungkan ke selongsong melalui wayar nipis.

Mengapa RITE begitu popular?
Alat bantuan pendengaran jenis ini popular di kalangan pengguna kerana ia ringan dan lebih bijak berbanding alat bantu pendengaran BTE tradisional. Ia juga datang dalam pelbagai warna untuk dipadankan dengan warna kulit dan warna rambut anda.

Bergantung pada keadaan kehilangan pendengaran anda, anda mungkin atau mungkin tidak sesuai untuk alat bantuan pendengaran RITE. Anda dinasihatkan untuk mengambil ujian pendengaran dan semak dengan anda pakar audiologi atas cadangan beliau.

*Sebelum menggunakan alat bantuan pendengaran anda, anda dinasihatkan untuk membaca dan mengikuti arahan penggunaan. Rujuk pakar audiologi anda jika anda memerlukan sebarang penjelasan atau bantuan.

Ingin mendapatkan alat bantuan pendengaran baharu?

Pakar penjagaan pendengaran kami berpengalaman dan komited untuk mencari penyelesaian yang sempurna untuk keperluan pendengaran anda. Kami akan membimbing anda sepanjang perjalanan ini ke arah memulihkan pendengaran anda.

Hubungi kami untuk menjadualkan temu janji hari ini!

*Tidak semua jenis alat bantu pendengaran sesuai untuk keadaan anda. Dapatkan nasihat daripada pakar audiologi anda mengenai peranti pendengaran yang sesuai untuk keperluan anda.

3 alat bantu pendengaran di tangan
Jenis alat bantu pendengaran Oticon
Tangan memegang alat bantuan pendengaran
Jadualkan temu janji percuma

Medan yang diperlukan ditanda.

"*" menunjukkan medan yang diperlukan

Nama*
Tersembunyi

Dengan menyerahkan borang dalam talian, anda bersetuju menerima Rakan Kongsi Pendengaran dasar privasi.

Medan ini adalah untuk tujuan pengesahan dan hendaklah dibiarkan tidak berubah.

Cari terdekat anda
klinik pendengaran

Jangan tunggu! Tempah ujian pendengaran di Hearing Partners hanya dengan beberapa klik!