fbpx

Minta temu janji pendengaran PERCUMA anda

Nikmati pemeriksaan pendengaran PERCUMA di mana-mana klinik Rakan Pendengaran hari ini.

• Terima keputusan pada hari yang sama
• 12 klinik di seluruh Malaysia
• 1 minggu percubaan untuk alat bantu pendengaran
• Penyelesaian pendengaran yang diperibadikan

Jadualkan temujanji

Medan yang diperlukan ditanda.

"*" menunjukkan medan yang diperlukan

Nama*
Tersembunyi

Dengan menyerahkan borang dalam talian, anda bersetuju menerima Rakan Kongsi Pendengaran dasar privasi.

Medan ini adalah untuk tujuan pengesahan dan hendaklah dibiarkan tidak berubah.

Perkara yang diharapkan pada ujian pendengaran anda

Anda mungkin tertanya-tanya perkara yang berlaku pada ujian pendengaran, seperti jenis ujian yang akan anda ambil dan perkara yang anda boleh jangkakan untuk belajar. Kami mempunyai tiga jenis ujian di klinik kami, iaitu; AMTAS – ujian komputer menggunakan perisian pendengaran khusus (15 minit), ujian Saringan dengan Pakar Klinik (30 minit) dan ujian penuh dengan Pakar Klinik (60 minit).

Panduan ringkas kami di bawah akan memberikan anda panduan langkah demi langkah ujian penuh.

tahniah
Bincangkan
Fizikal
menyeluruh
Hari yang sama

Keputusan hari yang sama

Anda akan menerima keputusan ujian pendengaran anda semasa temujanji. Berdasarkan keputusan ujian pendengaran anda, doktor anda akan membincangkan keputusan anda dengan anda dan memberikan cadangan jika sesuai. Jika kehilangan pendengaran dikesan maka doktor anda akan membantu anda memilih penyelesaian alat bantu pendengaran yang terbaik untuk anda dan anda mungkin memakai alat bantu pendengaran baharu anda dalam masa kurang daripada seminggu (alat pendengaran tersuai boleh mengambil masa 2-3 minggu).

Minta untuk mencuba alat bantuan pendengaran anda secara PERCUMA

Jika doktor anda menilai bahawa alat bantu pendengaran sesuai, anda boleh mencuba alat bantu pendengaran yang disyorkan selama 7 Hari PERCUMA tanpa sebarang kewajipan untuk membeli. Model alat bantu pendengaran yang tepat yang anda boleh cuba secara PERCUMA akan ditentukan oleh doktor anda, berdasarkan keperluan pendengaran dan gaya hidup anda.

 

“ Perkhidmatan cemerlang mereka di luar imaginasi saya. Saya adalah pengguna jenama lain sebelum ini, tetapi pencapaian dan bantuan baik mereka yang membuka mata saya; ada orang di luar sana membantu mereka yang memerlukan dengan sepenuh hati, bukan sahaja membuat wang. Kini, saya adalah sebahagian daripada keluarga mereka dan saya sentiasa menikmati perkhidmatan mereka” – “Saya benar-benar gembira dan sentiasa gembira”.

Dr Ganesh

dr.ganesh
Bagaimanakah kehilangan pendengaran diuji?

Di klinik Rakan Pendengaran, pakar penjagaan pendengaran kami memastikan ketepatan ujian dengan menggunakan teknologi terkini dan peralatan audiologi.

Semua peranti audiologi dan bilik ujian/keadaan di klinik Rakan Pendengaran ditentukur dan mengikut garis panduan profesional untuk melakukan ujian yang tepat dan sah.

Pakar penjagaan pendengaran kami sangat terlatih dan komited untuk menyediakan penjagaan pendengaran berkualiti tinggi kepada setiap pelanggan kami.

Berapa kerap saya perlu menguji pendengaran saya?

Pendengaran anda sama pentingnya dengan gigi dan mata anda, jadi kami percaya pemeriksaan pendengaran harus disertakan sebagai sebahagian daripada pemeriksaan kesihatan tahunan anda. Walau bagaimanapun, jika pada bila-bila masa anda bimbang dengan pendengaran anda, jangan tunggu pemeriksaan kesihatan anda, hubungi klinik Rakan Pendengaran terdekat anda atau minta temu janji hari ini.

Bagaimanakah saya memeriksa pendengaran saya di rumah?

Walaupun menerima ujian pendengaran daripada pakar penjagaan pendengaran adalah satu-satunya cara untuk mengesahkan sama ada anda mengalami kehilangan pendengaran atau tidak, terdapat ujian pendengaran dalam talian tersedia yang boleh memberi anda petunjuk sama ada anda mungkin mengalami masalah pendengaran.

Ujian pendengaran dalam talian mungkin menggunakan bunyi latar belakang, ujian nada dan soalan penilaian kendiri untuk memberikan anda keputusan sama ada anda mungkin mengalami masalah pendengaran. Klik di sini untuk mengambil ujian pendengaran dalam talian kami.

Di manakah saya boleh mendapatkan ujian pendengaran berhampiran saya?

Mencari klinik pendengaran berhampiran anda ialah cara yang mudah untuk mendapatkan ujian pendengaran anda dengan cepat dan mudah. Mencari klinik penjagaan pendengaran berhampiran anda.

Jangan tunggu! Tempah ujian pendengaran di Hearing Partners hanya dengan beberapa klik!